Det var en svettig sommar år 2018 !!

Det blev inte mycket åka på motorcykeln denna sommar. Det är annars en aktivitet jag gillar skarpt. Den BMW som jag åker på till vardags uppfyller alla mina kriterier. Den är stor, den är stark, den är snabb och bekväm men vad hjälper det när temperaturen stiger upp mot 30 grader. Då får den stå till svalare dagar. Dagar som inte inträffade. Inga svalka av fartvinden alltså. Den säkerhetsutrustning som man bör ha på sig år 2018 skiljer sig på ett markant sätt från hur man klädde sig på sextiotalet. Det är nog bra i sig men det blir attans varmt.

En annan aktivitet som skapat mycket värme för min del under sommaren har varit valrörelsen. Som väl är har den nu avslutats för den här gången (hoppas jag) och vi har ett resultat. Som valledare i Hjo/Grönköping känner jag mig nu nöjd med utdelningen på hemmaplan även om hela havet stormar i övrigt. Politik har mycket gemensamt med en kamratförening. Man måste ha en uppfattning om vart man är på väg med verksamheten och ett gott resultat förutsätter förtroende mellan alla inblandade och ett gott kamratskap. Det ska vara kul att gå till jobbet !!

Jag hoppas nu att alla som målat in sig i olika hörn under valrörelsen sansar sig och funderar på vad som är bäst för riket, för region eller kommunen. Ska det bli en bra och hållbar lösning måste ett samarbete bygga på långsiktighet, tydlighet och uthållighet. Detta kräver ett hårt arbete.

Försvarsfrågan som engagerar oss alla har inte fått någon särskilt framträdande roll i debatten även om nästan alla partier medgivit att försvaret behöver mera resurser. Vi får hoppas att bilden snabbt klarnar efter valet. ÖB anser jag har varit tydlig men tiden rinner iväg för oss känner jag.

Pendeln slår i Stockholm och försvarsgrenscheferna är på väg att få ett tydligare uppdrag och det gillar jag. Om armén ska utvecklas mot ökad förmåga och därmed sagt fler brigader inom en divisions ram så krävs ett målinriktat arbete som inte kan vänta. Det känns då tryggt att vi har flera Skaraborgare, såsom Fredrik Ståhlberg och Richard Johansson djupt involverade i detta arbete. Den diskussion som nu förs och som går mot tre ”riktiga” brigader är klockren.

Vad jag däremot är tveksam till är om det blir lättare för arméchefen att öka tempot om man samtidigt utlokaliserar ledningen till Enköping. Förvisso är Enköping benämnd Sveriges närmaste stad men det känns som om vi prövat denna utlokalisering tidigare med ett oändligt antal resor till Stockholm som följd. Fortsättning följer. Om några år kommer man ställa sig frågan om det inte vore bättre att sitta nära varandra under arbetet. Det ger effektivitet !!

Roligt att vi fyllde en buss till Tysklandsresan. Det ska bli intressant att höra era rapporter vid hemkomst. Jag tror stenhårt på en mix av korta resor varvat med en långresa varje år. Detta kombinerat med de aktiviteter som regementschefen och soldathemmet erbjuder hoppas jag gör det attraktivt att vara medlem i kamratföreningen. Berätta det för era vänner. Vi kan bli flera !!

Kom ihåg att utveckling förs genom samtal när människor möts !!

Sköt om er

 

med vänliga hälsningar Lasse

Lars Glad
Stäng meny
Copied!